Keuze uit drie profielen bij vmbo Techniek

Welke vakken vind je leuk? Welke vervolgopleiding wil je doen? En wat lijkt jou een mooi beroep? Heb jij antwoord op deze vragen, dan is het voor jou niet zo moeilijk om te kiezen voor een van de profielen vmbo Techniek op RSG Ter Apel. Vind je het wel lastig om te kiezen? Dan helpen wij jou graag bij het maken van de beste keuze.

1. Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

Lijkt het jou mooi om te werken in de bouw? Dat komt goed uit, want er is volop werk bij bedrijven in de bouw, wonen & interieur. Met vmbo BWI van RSG Ter Apel leg je een uitstekende basis voor jouw toekomst.

Met je handen werken

Werk jij liever met je handen dan dat je in de schoolbanken zit? Op de opleiding vmbo BWI leer je een vak in de praktijk. Je krijgt ook theorielessen, maar vmbo BWI is grotendeels een praktijkopleiding.

2. Produceren, Installeren & Energie (PIE)

Duurzaamheid, energiebesparing en nieuwe energie zijn de onderwerpen van de toekomst. Mensen willen besparen op energieverbruik en daarbij kun jij ze helpen. Met vmbo PIE leer je de nieuwste technieken.

Duurzame techniek, mooi werk

De opleiding vmbo PIE op de RSG Ter Apel geeft jou een brede technische ondergrond. Je maakt kennis met basisvaardigheden uit de elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek.

3. Mobiliteit & Transport (M&T)

Wil jij graag aan het werk in het transport, bijvoorbeeld auto’s, schepen of vliegtuigen? Dan is vmbo M&T voor jou dé opleiding voor een baan als bijvoorbeeld bestuurder, monteur, technicus of planner.

Alles op het gebied van auto’s, schepen en vliegtuigen

Van het werken als vrachtwagenchauffeur tot het repareren van een motor, van het herstellen van schade tot het plannen van transport: tijdens de vmbo-opleiding M&T op RSG Ter Apel leer je alles over mobiliteit en transport.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer