OLV Lindeijer

De RSG heeft een oud-leerlingenvereniging genaamd de G. Lindeijervereniging.

Al sinds 1926 bestaat de vereniging van oud-leerlingen van de RSG en de voorlopers van deze school. Het is de G. Lindeijervereniging, ook wel ‘de GLV’ genoemd. Vernoemd naar Gotfried Lindeijer, de eerste directeur van de Rijks Hoogere Burger School, een school die in 1921 werd gesticht.

Lang geleden bestonden de leden uit oud-leerlingen en (oud-)docenten van de voormalige Rijks HBS aan de Oude Weg. Maar de tijden zijn veranderd. Door de fusie met de ULO kwam er een Regionale Scholengemeenschap. In de jaren '80 kwam daar ook de LHNO-school De Korenschoof bij. Gelukkig zijn er ook leerlingen van de huidige RSG lid van de vereniging GLV.

De GLV is in 1926 opgericht toen de eerste leerlingen de school verlieten en in 2026 bestaat de vereniging 100 jaar. Daarmee is de GLV één van de oudste oud-leerlingenverenigingen van Nederland! Dit is een hele mooie prestatie en we zouden graag zien dat de GLV na het jubileum in 2026 minstens nog 100 jaar verder kan.

Het hoofddoel van de vereniging is het borgen en versterken van de band tussen de oud-leerlingen onderling, maar ook tussen de school, oud-leerlingen en oud-personeel. Er vindt regelmatig overleg plaats tussen het bestuur van de GLV en de rector van de school. Tussen de fusie en de wisselingen van de wacht op bestuurlijk niveau, heeft de school onlangs nog weer bevestigd dat ze belang hecht aan een goede samenwerking met de vereniging. De GLV heeft ruim 200 leden die verspreid over het hele land wonen.

De GLV geeft 3 keer per jaar het magazine ‘De Oude Weg’ uit. In dit blad voor leden verschijnt nieuws vanuit de school, herinneringen vanuit het verleden en nieuws uit Ter Apel en omgeving. Verder staan er onder andere interviews in, nieuws m.b.t. activiteiten binnen de school, diploma-uitreiking en bijvoorbeeld de open dag van de school. De open dag is een gebeurtenis die vroeger niet plaats vond.

Regelmatig staan er ook herinneringen in aan oud-docenten.

Op een school en in de omgeving van de school gebeurt altijd veel en De Oude Weg probeert dat zo goed mogelijk bij de leden te brengen.

De GLV wil graag zichtbaar zijn in de school voor de huidige generatie leerlingen. Daarom is een delegatie aanwezig tijdens de open dag en tijdens de beroepskeuze avond. Ook organiseert de GLV 1 keer per jaar de GLV-carrièredag. Hierbij kunnen leerlingen een lezing volgen waarbij een oud-leerling iets vertelt over zijn of haar studiekeuze op de RSG en het huidige beroep. Een leuke en leerzame ervaring voor zowel de gastspreker als de leerlingen.   

Verder wordt er door de GLV een Facebook-pagina onderhouden. De pagina heet: Oud-leerlingen van RSG Ter Apel (v/h RHBS, openbare ULO, LHNO Korenschoof) De pagina heeft meer dan 1000 leden.

De GLV wil de band met de school nog verder versterken. Een lidmaatschap van oud-leerlingen of oud-leraren die de RSG Ter Apel hebben verlaten helpt daarbij enorm. Het bestuur nodigt alle andere oud-leerlingen uit om lid te worden en de bijeenkomsten in de school en in het Boschhuis te bezoeken.

Het is simpel om lid te worden. Een mailtje naar secretariaat.glv@gmail.com is voldoende en erg welkom. De contributie is slechts € 17,50 per kalenderjaar.

Naast lid worden bestaat er ook de mogelijkheid om donateur te worden voor maar € 7,50 per kalenderjaar. U krijgt dan helaas niet ons magazine.

Mocht u vragen hebben, dan kan dat d.m.v. een email te sturen naar het bovenstaande emailadres.

Het bestuur,

Paul Wisman - voorzitter

Jens Oolders    - penningmeester

Inge Westerbeek - secretaris

Tamara Wisman-Bahlmann - redactie De Oude Weg

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer