OLV Lindeijer

De oud-leerlingenvereniging, de G. Lindeijervereniging

Het is niet zo erg bekend in Ter Apel en omgeving maar er bestaat al sinds 1926 een vereniging van oud-leerlingen van de RSG en zijn voorgangers. Het is de G.Lindeijervereniging, de GLV. Lang geleden waren de leden oud-leerlingen en docenten van de voormalige HBS aan de Oude Weg. Maar de tijden zijn veranderd. Er kwam een scholengemeenschap, de Regionale Scholengemeenschap. De nieuwe school ging sinds ca. 1970 bestaan uit verschillende scholen: natuurlijk de Regionale scholengemeenschap, die een fusie aanging met de ULO en in jaren '80 ook de LHNO-school De Korenschoof.  Gelukkig zijn er ook leerlingen van de huidige RSG lid van de vereniging, die de naam G. Lindeijervereniging heeft. Gotfried Lindeijer was de eerste directeur van de Rijks Hoogere Burger School, een school die in 1921 werd gesticht.

Het doel van de vereniging is het bewaren van de band tussen de oud-leerlingen onderling, tussen de oud-leerlingen en het oud-personeel, maar ook het bewaren en versterken van de banden tussen de school en oud-leerlingen en het oud-personeel. Zo werd het lang geleden gezien en de vereniging streeft daar nog steeds naar. Ook heeft de school onlangs nog weer bevestigd dat ze belang hecht aan de vereniging. De GLV heeft ruim 220 leden die verspreid over het hele land wonen.

De G.Lindeijervereniging, afgekort GLV, geeft  elk kwartaal een blad uit, De Oude Weg. Daarin staan onder andere interviews met het personeel, met leerlingen, en ook met oud-leerlingen. Er verschijnen gesprekken in met mensen die in Ter Apel bekend zijn of waren. De ontwikkelingen in de bouw van nieuwe delen van school krijgen aandacht en ook denken we aan bijvoorbeeld een Open Dag. Een gebeurtenis die vroeger niet plaats vond.

Regelmatig staan er ook herinneringen in aan oud-docenten.

Op een school gebeurt altijd veel en de Oude Weg probeert dat zo goed mogelijk bij de leden te brengen.

Verder wordt er door de GLV een Facebook-pagina onderhouden. De pagina heet: Oud-leerlingen van de RSG ( v/h RHBS, ULO, de Korenschoof en Internaat) De pagina heeft 175 leden.

De GLV wil de band met de school nog verder versterken. Een lidmaatschap van oud-leerlingen die de RSG Ter Apel in de laatste 20 tot 30 jaar hebben verlaten helpt daarbij enorm. Het bestuur nodigt hen, maar ook alle andere oud-leerlingen, uit om lid te worden en de bijeenkomsten in de school en in het Boschhuis te bezoeken.

Het is simpel om lid te worden. Een mailtje naar penningmeester.glv.terapel@gmail.com is voldoende en erg welkom. De contributie is slechts €17.50 per kalenderjaar.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer