Een Gezonde School voor een gezonde toekomst!

Gezondheid is van groot belang voor een gelukkig leven. Daarom stimuleren wij graag een gezonde levensstijl bij onze leerlingen en medewerkers. RSG Ter Apel is officieel erkend als een Gezonde School.

Een gezonde omgeving op onze Gezonde School

Wij zetten ons in voor een gezonde schoolomgeving. Zo is de RSG Ter Apel een rookvrije school. Ook voldoet onze schoolkantine aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Er zijn geen automaten en frituur te vinden en er is alleen iets te koop in de pauzes. Wij staan geen energiedranken en vette snacks toe op school. Al onze leerlingen en medewerkers hebben er wel de hele dag vrije toegang tot een hygiënisch watertappunt. Al onze kantinemedewerkers zijn HACCP geschoold. Over ons beleid als Gezonde School onderhouden wij structureel contact met het Voedingscentrum.

Gezondheid en fitheid

Op leergebied Mens & Natuur en in de lessen lichamelijke opvoeding, biologie en verzorging is er aandacht voor gezondheid en gewicht. Tijdens de projectweek krijgen wij inzicht in de voedingsgewoonten en het gewicht van onze leerlingen. Ook doen de leerlingen dan de fittest van het Huis van de Sport. Bovendien ondergaan de leerlingen uit de 2e en 4e klas elk schooljaar een GGD-check

Signalering van problemen in voeding en gewicht

Op de RSG Ter Apel is een Zorgteam actief dat problemen in voeding en gewicht signaleert. Dit team – dat bestaat uit docenten, een leerlingencoördinator, leerlingbegeleiders, een zorgcoördinator, een orthopedagoog, een schoolmaatschappelijk werkster en een vertrouwenspersoon - verwijst leerlingen met problemen na overleg met ouders door naar deskundigen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met onze schoolarts.

Het beleid op onze Gezonde School

  • Onze schoolkantine hanteert de richtlijnen van het Voedingscentrum.
  • Onze schoolkantine biedt per productgroep minimaal één betere keuze aan.
  • Onze schoolkantine legt de betere keuzes op opvallende plaatsen.
  • Wij maken ons voedingsbeleid kenbaar op deze website.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer