Pestprotocol

Wij willen dat er niemand wordt gepest op RSG Ter Apel. Word jij gepest of weet je dat er een andere leerling wordt gepest? Zorg ervoor dat wij het weten, dan kunnen we het met elkaar oplossen.

Pesten is heel naar. Sterker nog, pesten kan een enorme impact hebben op het leven van mensen, nu en in de toekomst. Daarom doen wij er op RSG Ter Apel alles aan om pesten te voorkomen en bestrijden.

Oplossingsgerichte aanpak pestgedrag

Uitgangspunt is oplossingsgericht werken, waarvoor wij een vijfsporenaanpak hanteren: de school neemt verantwoordelijkheid, het slachtoffer krijgt steun, de pester krijgt begeleiding, de klas wordt bij het probleem betrokken en de ouders van de betrokken leerlingen krijgen van ons steun om met dit probleem om te gaan. In ons pestprotocol, dat u hieronder kunt downloaden, staat omschreven hoe wij pestgedrag aanpakken.

https://www.113.nl/i/pesten-op-school
https://veiliginternetten.nl/
https://www.pestweb.nl/
https://www.vraaghetdepolitie.nl/
https://www.vpngids.nl/veilig-internet/kind-en-jeugd/cyberpesten/
 

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer