Decanaat vmbo

Bij het maken van keuzes voor profielen, vakken en vervolgstudies krijgen onze vmbo leerlingen begeleiding van onze vmbo- en mavo-decaan. Hij ondersteunt bij het maken van deze soms lastige keuzes.

Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

RSG Ter Apel biedt voor vmbo leerlingen vanaf klas 2 Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding (LOB) . Met het handige online instrument Qompas voor studiekeuze, carrièrekeuze en loopbaanbegeleiding kun je jouw eigen kwaliteiten ontdekken. Dit helpt je verder bij het maken van de juiste keuze voor een profiel, vervolgopleiding en beroep die goed bij je passen.

Decaan vmbo 

Decaan voor het vmbo is dhr. F. Schut. Leerlingen kunnen met vragen altijd bij hem terecht. Hij is elke donderdag te vinden in kantoor H011 (bij de kantine). Ook leerlingen uit klas 4 die uitgeroosterd moeten worden voor een meeloopdag of intakegesprek kunnen hiervoor een e-mail sturen.

Stuur een e-mail aan de decaan vmbo & mavo.

f.schut@rsgterapel.nl

Keuzeformulieren invullen Zermelo

Via de onderstaande link kunnen de keuzeformulieren ingevuld worden in Zermelo. Graag invullen en opsturen voor 25 februari 2023

Keuzeformulier Zermelo invullen

Informatieve websites

Websites vervolgopleidingen

vmbo On Stage

Leerlingen uit de derde klassen van het vmbo gaan dit jaar meedoen aan vmbo On Stage in via de onderstaande link kom je op de website van .

vmbo on Stage

Presentaties ouderavonden

Voorlichting profielkeuze basis en kader klas 2 (15-1-2024)

Voorlichting profielkeuze mavo klas 2 (15-1-2024)

Voorlichting pakketkeuze mavo klas 3 (25-1-2024)

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer