Begeleiding

Elke klas heeft een mentor die de leerlingen in zijn of haar klas goed kent. De mentor zorgt bijvoorbeeld voor de eerste opvang bij problemen en regelt studiebegeleiding. Heb je dus vragen, stap gerust naar je mentor!

Download hier de lijst met mentoren.

Begeleiding binnen het rooster
Heb je problemen bij een bepaald vak, dan bieden we binnen het lesrooster de mogelijkheid om je te helpen (de mogelijkheid voor ondersteuning). Ook bieden we extra begeleiding aan in huiswerkklassen.

Extra begeleiding dankzij het zorgteam
Is er speciale zorg of hulp nodig, dan staat het zorgteam van de RSG voor je klaar. In overleg met je ouders en je mentor wordt zo alle begeleiding en hulp goed geregeld. Een aantal mogelijkheden op een rij:

Remedial Teaching

  • Orthopedagoog
  • Schoolmaatschappelijk werker
  • Vertrouwenspersonen
  • Korte lijnen met thuis

Je ouders of verzorgers willen natuurlijk ook dat het goed met je gaat. Zij kunnen dan ook altijd spreekuren bezoeken of contact opnemen met de mentor, afdelingsleider of conrector. Bovendien kunnen ouders via onze website altijd jouw cijfers bekijken.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer