Inburgering & Educatie

Algemene informatie
Bent u een volwassen asiel- of gezinsmigrant met een woonvergunning en BSN-status dan dient u van de Nederlandse wet een Inburgeringstraject te volgen.
De RSG Ter Apel biedt samen met de gemeente Westerwolde en stichting Welzijn Westerwolde Inburgeringscursussen aan.

Er zijn drie hoofddoelen:

  • U leert luisteren, spreken, schrijven en lezen in de Nederlandse taal op een niveau dat bij u past;
  • U leert waar wij Nederlanders als samenleving voor staan, wat wij als Nederlanders waardevol vinden om samen te kunnen leven;
  • We bereiden u voor op het krijgen van een positie op de Nederlandse arbeidsmarkt

Niet iedereen heeft hetzelfde vermogen om een nieuwe taal te leren. Daarom zijn er een drietal taal-leerroutes.

Twee van de drie, Zelfredzaam worden en nog Beter worden met taal worden door onze taalschool aangeboden.

Dat doen we met bevoegde docenten en assistenten en met moderne leermiddelen.

Cursisten
RSG als Taalschool
De school heeft daarvoor een keurmerk van de regering verkregen: http://www.blikopwerk.nl   Vervolgens in zoekbalk RSG Ter Apel invullen.
Het hebben van het keurmerk betekent dat de RSG als taalschool voldoet aan de opleidingseisen om u een waardevolle plek in onze samenleving te laten verkrijgen.

Intake
Per 1 januari 2022 gaat de aanmelding voor een taalschool en inburgeringstraject via uw woongemeente. Binnen de gemeente Westerwolde helpt de Stichting Welzijn u daar bij.
Zij doen dat nog voor veel meer zaken, waarmee u te maken krijgt als nieuwkomer in ons land.

U kunt met uw mailadres ook een kennismakingsgesprek met de afdeling Inburgering van de RSG aanvragen: info@rsgterapel.nl

Bij inschrijving wordt er gekeken wat uw voorkennis en leerbaarheid is en wordt er verwezen naar privacy- en klachtenreglement zoals die landelijk gelden.

Medewerkers
Als school staan we altijd open voor uw belangstelling naar mogelijkheden om te kunnen werken bij onze onderwijsinstelling.
Medemensen begeleiden in het zich kunnen en willen ontwikkelen blijft een voldaan gevoel gevende uitdaging en is van alle tijden.

Via de website van de school kunt u uw interesse / open sollicitatie kenbaar maken.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer