Visie van de RSG Ter Apel

Zes uitgangspunten als fundament van het onderwijs

Hoe zien wij de toekomst? Wat willen we met onze leerlingen bereiken? De RSG Ter Apel ziet de volgende zes uitgangspunten als fundament voor het onderwijs

1. Onderwijs op maat

Iedereen is uniek, met eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Elke leerling is ons even dierbaar. Daarom willen wij al onze leerlingen een passende leerroute bieden: alle leerlingen kunnen op de RSG Ter Apel de richting volgen die het beste past en de meeste mogelijkheden biedt.

2. Alle leerlingen worden uitgedaagd

Wil je een vak op een hoger niveau volgen? Of wil je graag een extra certificaat, vak, stage of meeloopdag? Het kan allemaal op de RSG Ter Apel. Wij geven graag de ruimte aan ambitie. De RSG daagt de leerlingen breed uit om de lat op verschillende niveaus net even hoger te leggen. Dat geldt voor de reguliere vakken maar ook voor bijvoorbeeld cultuur of sport.  

3. Vooruitstrevend en toekomstgericht onderwijs

Op de RSG Ter Apel krijg je eigentijds onderwijs. Daarbij maken wij optimaal gebruik van digitale middelen. Zo volgen wij samen de nieuwste ICT-ontwikkelingen en verwerf jij voldoende ICT-vaardigheden om zelfstandig te kunnen werken.

4. Leerlingen voelen zich gekend en gesteund

Iedereen respecteert iedereen op de RSG Ter Apel. Alle medewerkers - zowel docenten als ondersteunend personeel – kennen de leerlingen en bieden steun als het even moeilijk is of als er vervelende situaties spelen, op school of daarbuiten. Samen vormen we de bevolking van de school, samen delen we het RSG-gevoel.

5. Samen stimuleren wij gezond gedrag

Wie gezond leeft, presteert beter en is minder vaak ziek. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich lekker voelen en geven graag het goede voorbeeld. Zo is het aanbod in onze kantine gezond, is er gelegenheid voor voldoende beweging en is de RSG Ter Apel een rookvrije school. Ook respectvol met elkaar omgaan en voldoende aandacht voor elkaars welbevinden horen bij gezond gedrag.

6. Onze kernwaarden: de 4 B’s

Wij verzorgen goed, uitdagend, ambitieus en maatschappijgericht onderwijs. Dit vatten we samen in onze kernwaarden: de 4 B’s

Beschaving

Beschaving krijgt op de RSG Ter Apel vorm in normen, waarden en veiligheid. Bij ons kan en mag iedereen zichzelf zijn.

Betrokkenheid

Onze leerlingen en onze medewerkers hebben oog voor elkaar. En betrokkenheid bij de ander houdt wat ons betreft niet op bij de poort van de school.

Betrouwbaarheid

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Zo zorgen we dat we van elkaar op aan kunnen.

Bevlogenheid

Onze medewerkers zijn bevlogen, zowel in hun vak als in het omgaan met leerlingen. Zij zetten zich met hart en ziel in om het beste uit onze leerlingen te halen. Een gedegen voorbereiding op een mooie toekomst.

Rapportage heterogene brugklassen

Zie document.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer