BYOD

De RSG Ter Apel staat midden in een veranderende wereld.

Daar zijn we ons bewust van en we werken dan ook met een gevarieerd en activerend onderwijsaanbod om onze leerlingen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de maatschappij van de toekomst.

Met de groeiende populariteit van digitale technologie in ons dagelijks leven, willen wij de mogelijkheden van deze technologie ook in onze schoolomgeving benutten. Daarom hebben wij een aantal jaren terug besloten om een device in de klas te gaan invoeren. Dit betekent dat leerlingen hun eigen digitale apparaten, zoals laptops naar school mogen meenemen om te gebruiken tijdens lessen en opdrachten.

De laptop is daarin in onze ogen de meest waardevolle manier om leren op maat (en de daarbij horende kennis en vaardigheden) beter aan te sluiten op het leren van de leerling.

RSG Ter Apel gebruikt Windows-Laptops tijdens de lessen.

Welke keuze heb ik in de aanschaf van een laptop?

U heeft twee keuzes: u schaft zelf een laptop aan óf u maakt gebruik van de opties die we als school bieden.

Als ouder heeft u altijd zelf de keuze om een laptop aan te schaffen. Wij kunnen u niet verplichten de laptop aan te schaffen die wij voorstellen, maar er wordt wel van u verwacht dat de eigen laptop in dat geval voldoet aan de volgende minimale vereisten: Windows 11, nieuwste generatie processor, minimaal 8 GB RAM, minimaal 128 SSD.

Als u kiest voor de aanschaf van een eigen laptop, bent u zelf verantwoordelijk voor een verzekering en garantie. Dat betekent ook dat het bij reparatie niet mogelijk is om gebruik te maken van een leenlaptop van school.

De andere optie is dat u kiest uit één van de opties die u via Signpost kunt bestellen. Met Signpost hebben we afspraken gemaakt over de prijs en de voorwaarden. Signpost is een grote speler op de markt en heeft veel ervaring met laptops in het onderwijs. Bovendien biedt Signpost uitstekende voorwaarden voor de gebruikers van de laptops. Het contact heeft u ook direct met Signpost, al helpen we u door eventuele reparaties en leveringen op school plaats te laten vinden (dit kan óók thuis).

De modellen die u aantreft in de webshop, voldoen aan de eisen die we stellen aan een laptop.

Klik hier om naar de webshop te gaan.

Tevens krijgt u vanuit de school € 50,00 korting op de laptop als u deze via Signpost aanschaft.

Problemen met de aanschaf van een nieuwe laptop?

Ouder(s)/verzorger(s) voor wie de aanschaf van een elektronisch apparaat een financieel probleem oplevert, kunnen voor hun kind een apparaat in bruikleen krijgen óf:

De school biedt een betalingsregeling aan zonder rente;

  • Deze regeling is alleen bedoeld voor gezinnen met lage inkomens.
  • Deze regeling geldt niet voor ouders in de schuldsanering.
  • Aanmelden kan via de e-mail finad@rsgterapel.nl

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer