Studiefonds Groningen

Hebt u een laag inkomen - rond het minimum - en gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van Studiefonds Groningen.

Voor wie is Studiefonds Groningen?

  • scholieren in het voortgezet onderwijs tot en met 18 jaar
  • leerlingen van 16 of 17 jaar die een mbo beroepsopleidende leerweg volgen
  • mbo-, hbo en wo-studenten van 30 jaar en ouder

Meer weten over Studiefonds Groningen?

Contact met Studiefonds Groningen

Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht bij het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen, tel. (050) 3164321 of e-mail studiefonds@provinciegroningen.nl.

Hebt u moeite met deze aanvraag?

Vindt u het lastig om deze aanvraag in te dienen? Neem dan contact op met een Taalhuis bij u in de buurt. Een vrijwilliger van Taalhuis kan u verder helpen. U kunt hier ook terecht voor andere ondersteuning bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Taalhuis is er om u verder te helpen als u het in het dagelijks leven om bepaalde dingen te regelen, bijvoorbeeld met instanties. In vrijwel iedere gemeente in de provincie Groningen is een Taalhuis te vinden.Taalhuis is telefonisch bereikbaar via 0800-0234444.

Meer informatie? Bekijk de film over Taalhuis Groningen.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer