Studiefonds

Studiefonds Groningen
Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen.

Het Studiefonds is er voor:

  • scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar
  • leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen
  • MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar

Bekijk hier het filmpje over het Studiefonds.

Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht bij het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen, 050 - 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl. U vindt ook meer informatie op www.studiefondsgroningen.nl.

Taalhuis
In een Taalhuis kunt u terecht voor laagdrempelige hulp en ondersteuning bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Kortom, de dingen de dingen waar mensen in de dagelijkse praktijk tegen aanlopen en waarvoor je geen volledige studie hoeft te volgen maar samen met een vrijwilliger aan de slag gaat in een taalhuis. Bijvoorbeeld: een vrijwilliger gaat samen met u een formulier van het Studiefonds invullen, of helpt om uw bankzaken te regelen of om een treinkaartje kopen etc.

In vrijwel iedere gemeente in de provincie Groningen is een Taalhuis te vinden.
U belt met 0800 - 023 44 44.
Uw gegevens komen dan terecht bij een Taalhuis bij u in de buurt. Een coördinator van een Taalhuis in de buurt neemt dan contact met u op.

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan hier het filmpje over het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techiek

Vmbo techiek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer