Dyslexiebeleid

Dyslexie

Bij het omgaan met kinderen met dyslexie in het voortgezet onderwijs staat een aantal doelen centraal.

  1. Leerlingen met dyslexie kunnen die opleiding volgen waartoe ze op basis van hun cognitieve capaciteiten in staat zijn.
  2. Leerlingen met dyslexie kunnen omgaan met hun dyslexie.
  3. Leerlingen met dyslexie vergroten hun functionele lees- en schrijfvaardigheid, zo nodig met hulpmiddelen.

Begeleiding dyslectische leerlingen

Leerlingen met dyslexie hebben moeite met lezen en/of schrijven. Een middelbare school kan op verschillende manieren rekening houden met dyslectische leerlingen. Om voor hulpmiddelen op school in aanmerking te komen, hebben leerlingen in het voortgezet onderwijs een dyslexieverklaring nodig. De verklaring beschrijft welke belemmeringen er zijn en welke hulpmiddelen nuttig zouden kunnen zijn.

Als je dyslectisch bent, word je begeleid door onze dyslexiecoördinator. Zij leert je ook omgaan met verschillende faciliteiten. Je krijg op de RSG een dyslexiepas waarop de extra voorzieningen staan die voor leerlingen met dyslexie gelden, zoals:

  • Extra tijd bij proefwerken, toetsen en examens;
  • Minder nadruk op spelling in vaktoetsen;
  • Gebruik van ict-hulpmiddelen;
  • Extra begeleiding bij spelling.

De begeleiding van dyslecten op onze school is vastgelegd in het RSG-dyslexieprotocol. Mocht u na het lezen van onderstaand protocol nog vragen hebben met betrekking tot de dyslexiebegeleiding kunt u contact opnemen met mevrouw M.Boelens (dyslexiecoördinator)  m.boelens@rsgterapel.nl

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer