Activiteiten Groep 8

HET SCHOOLJAAR 2020-2021 IS WEER BEGONNEN.
Op de RSG in Ter Apel zijn we dit schooljaar gestart met 195 eersteklassers. In totaal staan er nu 900 leerlingen ingeschreven. Wij kunnen terugkijken op een bijzonder schooljaar. Corona heeft een heel ander jaar gebracht, dan dat we van tevoren hadden bedacht (en dat geldt voor alle scholen). Voor leerlingen in groep 8 van de basisschool organiseren wij een aantal interessante activiteiten op de RSG, zodat zij alvast kunnen kennismaken met het voortgezet onderwijs. In deze nieuwsbrief kun je hier alles over lezen. Hierbij moet wel worden gezegd dat we hopen dat alles door kan gaan i.v.m. Corona.

1. RSG-PROJECT VOOR AANSTORMENDE VWO-LEERLINGEN UIT GROEP 8 Leerlingen van groep 8 die meer willen en kunnen, bieden we op de RSG graag iets extra's. Ben je een aanstormende vwo-leerling uit groep 8 die een uitdaging aan wil gaan, die meer wil weten en gemotiveerd is om de hersenen eens flink te laten kraken? Dan nodigen wij je uit om je op te geven voor het speciale project dat een groep enthousiaste docenten van de RSG ontwikkeld heeft. Leerlingen kunnen ook via de basisschool worden opgegeven. Het gehele project bestaat uit vier bijeenkomsten op de RSG. De middagen beginnen om 13.15 uur en eindigen om 15.15 uur, steeds op een donderdag.
Schooljaar 2020-2021: 22 oktober, 5 en 12 november en 3 december
Titel project: Seatopia
De inschrijving is gesloten. 

2. RSG-PROJECTVOOR DE ECHT TECHNISCHE VMBO-LEERLINGEN UIT GROEP 8 Leerlingen met erg veel passie voor techniek bieden wij dit project aan. Ben jij een leerling die dolgraag met de handen werkt en zeer technisch is? Dan nodigen wij je uit om je op te geven voor het speciale project dat door een groep enthousiaste docenten van de RSG ontwikkeld is. Leerlingen kunnen ook via de basisschool worden opgegeven. Het gehele project bestaat uit drie bijeenkomsten op de RSG. De middagen beginnen om 13.15 uur en eindigen om 15.15 uur, steeds op een donderdag. We hebben plek voor 25 leerlingen! Schooljaar 2020-2021: 22 oktober, 5 november en 3 december
Titel project: techniek
De inschrijving is gesloten. 

3. RSG-CLINIC VOOR ALLE LEERLINGEN GROEP 8
Helaas kunnen de RSG-Clinics dit jaar vanwege Covid-19 niet door gaan. 

4. OPEN DAG RSG TER APEL
Leerlingen zijn met hun ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom op onze open dag. Wij laten de leerlingen dan graag zien wat er allemaal te doen is op de RSG. In een rondgang door de school komen leerlingen heel veel te weten over de RSG en kunnen ze alvast kijken hoe een en ander is geregeld. De open dag is op zaterdag 30 januari 2021 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Leerlingen hoeven zich hier niet voor aan te melden: iedereen is van harte welkom!

5. DOE-MIDDAG VOOR LEERLINGEN GROEP 8
Op woensdag 3 februari 2021 kunnen de leerlingen van groep 8 meedoen met een doemiddag. De middag begint om 13.00 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur. Leerlingen kunnen de keuze maken uit de volgende activiteiten: handvaardigheid, drama, biologie, techniek, zorg en welzijn of sport. Meer informatie over de doe-middag en een link om je aan te melden staan medio december weer op onze website www.rsgterapel.nl. Voor vragen over de doe-middag kun je direct bellen met Daniël Venema: 06-52792689 of mailen naar: d.venema@rsgterapel.nl.

6. DATA VOORLICHTINGEN VOOR OUDERS/VERZORGERS
Voor ouders/verzorgers organiseren wij ook informatiebijeenkomsten en wel op: 

2021

Donderdag 21 januari, aanvang 19.00 uur.
Maandag 8 februari, aanvang 19.00 uur.
Donderdag 18 februari, aanvang 19.00 uur.
De voorlichtingen vinden online plaats. 

Ouders/verzorgers kunnen zich hiervoor aanmelden via deze link.

7. INTRODUCTIE NIEUWE LEERLINGEN KLAS 1
De introductiedag voor aangemelde leerlingen is gepland op woensdag 23 juni 2021 van 14.00 uur tot 15.30 uur. De reservedag is woensdag 30 juni op hetzelfde tijdstip.

8. INFORMATIEAVOND VOOR OUDERS VAN NIEUWE LEERLINGEN KLAS 1
De ouders van aangemelde leerlingen worden op dezelfde dag (woensdag 23 juni 2021) ’ s avonds uitgenodigd om kennis te maken met de school van 19.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over de RSG Ter Apel kan er contact opgenomen worden met

Daniël Venema of Wendy Kramer.

Daniël Venema, teamleider klas 1 en 2
· E-mail: d.venema@rsgterapel.nl
· Mobiel: 0652792689

Wendy Kramer, coördinator klas 1 en 2
· E-mail: w.kramer@rsgterapel.nl
· Schooltelefoon: 0599-581226RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techiek

Vmbo techiek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer