Activiteiten Groep 8

Voor leerlingen in groep 8 van de basisschool organiseren wij een aantal interessante activiteiten op de RSG, zodat zij alvast kunnen kennismaken met het voortgezet onderwijs. 

 RSG-lyceum

Leerlingen van groep 8 die meer willen en kunnen, bieden we op de RSG graag iets extra’s.
Dit schooljaar bieden wij voor deze leerlingen van de herfstvakantie tot de meivakantie het RSG-lyceum aan, waar uitdagend en modern les wordt gegeven.

De leerlingen mogen vanaf de herfstvakantie elke donderdag van 12.45 tot 14.15 uur naar het RSG-lyceum. Het aangeboden programma krijgen de leerlingen niet in het eerste jaar.
Het lesprogramma bevat vier vakken die raakvlakken hebben met de onderwijsdomeinen science en geofuture. Dit wordt gecombineerd met de actualiteit en talen. Daarnaast leren de leerlingen alvast over het voortgezet onderwijs. De leerkrachten van groep 8 worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen tijdens het RSG-lyceum én uitgenodigd om een keer te komen kijken.

Kom jij in aanmerking en voor het RSG-lyceum en wil je graag meedoen? Neem dan contact op met je leerkracht van groep 8. Die kijkt (samen met jou) of het past in het rooster en of jij dat aankunt. De leerkracht zorgt ook voor de aanmelding.

Voor vragen over het project kun je mailen naar w.kramer@rsgterapel.nl.

 RSG-project voor de echt technische vmbo-leerlingen uit groep 8

Leerlingen met erg veel passie voor techniek bieden wij dit project aan. Ben jij een leerling die dolgraag met de handen werkt en zeer technisch is? Dan nodigen wij je uit om je op te geven voor het speciale project dat door een groep enthousiaste docenten van de RSG ontwikkeld is. Het gehele project bestaat uit drie bijeenkomsten op de woensdagmiddag van 13.15-15.15 uur op de RSG. We hebben plek voor 18 leerlingen!

Schooljaar 2022-2023: 12 oktober, 26 oktober, 9 november

Titel project: techniek  


Meer informatie over het project en een aanmeldlink staan vanaf medio september op onze website www.rsgterapel.nl. Leerlingen kunnen ook via de basisschool worden opgegeven.
Voor vragen en aanmeldingen over het project kun je mailen naar w.kramer@rsgterapel.nl.

 RSG-project zorg en welzijn: voor vmbo-leerlingen uit groep 8

Sta jij graag voor anderen klaar? Ben jij creatief en sociaal? Dan is het project van Zorg & Welzijn wellicht iets voor jou. Het gehele project bestaat uit drie bijeenkomsten van 13.15-15.15 uur op de RSG.
We hebben plek voor 16 leerlingen!

Schooljaar 2022-2023: do 3 oktober, ma 24 oktober, vr 4 november

Titel project: Zorg & Welzijn 


Meer informatie over het project en een aanmeldlink staan vanaf medio september op onze website www.rsgterapel.nl. Leerlingen kunnen ook via de basisschool worden opgegeven.
Voor vragen en aanmeldingen over het project kun je mailen naar w.kramer@rsgterapel.nl.

 RSG-clinic voor alle leerlingen groep 8

Op woensdag 23 of donderdag 24 november a.s. kunnen de leerlingen van groep 8, net als voorgaande jaren, een dag meedraaien op onze school. Op deze manier hopen wij dat de leerlingen een goede indruk krijgen van een RSG-schooldag.

Voor een goede organisatie willen wij graag vóór 7 november weten hoeveel leerlingen zullen deelnemen. Nadere informatie (opgave aantal leerlingen, voorkeursdatum, vervoer) volgt nog. De leerkracht van groep 8 zorgt voor de aanmelding.

 Open dag RSG Ter Apel

Je bent samen met je ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom op onze open dag. Wij laten dan graag zien wat er allemaal te doen is op de RSG. In een rondgang door de school kom je heel veel te weten over de RSG en kun je alvast zien hoe een en ander is geregeld.
De open dag is op zaterdag 28 januari 2023 van 10.00 uur tot 15.00 uur.

 Doe-middag

Donderdag 12 januari 2023 kunnen de leerlingen van groep 8 meedoen met een doe-middag. De middag begint om 13.00 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur. Je kunt de keuze maken uit
de volgende activiteiten: handvaardigheid, drama, biologie, techniek, zorg & welzijn of sport. Meer informatie over de doe-middag en een aanmeldlink staan medio december weer op onze website www.rsgterapel.nl.
Voor vragen kun je bellen Daniël Venema: 06-52792689 of mailen naar: d.venema@rsgterapel.nl.RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer