Activiteiten Groep 8

 

Voor leerlingen in groep 8 van de basisschool organiseren wij een aantal interessante activiteiten op de RSG, zodat zij alvast kunnen kennismaken met het voortgezet onderwijs.

1. Projecten

RSG-project voor aanstormende vwo-leerlingen uit groep 8
Talentvolle leerlingen van groep 8 die meer willen en kunnen, bieden we op de RSG graag iets extra’s. Heb je aanstormende vwo-leerlingen uit groep 8 die een uitdaging aan willen gaan, die meer willen weten en gemotiveerd zijn om de hersenen eens flink te laten kraken? Dan nodigen wij je uit om die leerlingen op te geven voor het speciale project dat een groep enthousiaste docenten van de RSG ontwikkeld heeft. Leerlingen kunnen zich natuurlijk ook zelf opgeven. Het gehele project bestaat uit drie bijeenkomsten op de RSG. De middagen beginnen om 13.15 uur en eindigen om 15.15 uur, steeds op een donderdag.

Schooljaar 2019-2020: 31 oktober, 7 en 14 november

RSG-project voor de echt technische vmbo-leerlingen uit groep 8
Leerlingen met erg veel passie voor techniek bieden wij dit jaar iets nieuws. Heb je leerlingen die dolgraag met de handen werken en zeer technisch zijn? Dan nodigen wij je uit om die leerlingen op te geven voor het speciale project dat door een groep enthousiaste docenten van de RSG ontwikkeld is. Leerlingen kunnen zich natuurlijk ook zelf opgeven. Het gehele project bestaat uit vier bijeenkomsten op de RSG. De middagen beginnen om 13.15 uur en eindigen om 15.15 uur, steeds op een donderdag. We hebben plek voor 25 leerlingen!

Schooljaar 2019-2020: 31 oktober, 7, 14 en 21 november

2. RSG-clinic voor alle leerlingen groep 8

Op donderdag 14 of donderdag 21 november a.s. kunnen de leerlingen van groep 8 net als voorgaande schooljaren een dag meedraaien op onze school. Op deze manier hopen wij dat de leerlingen een goede indruk krijgen van een RSG-schooldag.

Voor een goede organisatie van deze dagen is het noodzakelijk dat vóór 1 november bij ons bekend is hoeveel leerlingen zullen deelnemen. Nadere informatie (opgave aantal leerlingen, voorkeursdatum, vervoer) volgt nog. Opgave voor de clinics gaat via info@rsgterapel.nl.

3. Open dag RSG Ter Apel
Leerlingen zijn met hun ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom op onze open dag. Wij laten de leerlingen dan graag zien wat er allemaal te doen is op de RSG. In een rondgang door de school komen leerlingen heel veel te weten over de RSG en kunnen ze alvast kijken hoe een en ander is geregeld. De open dag is op zaterdag 25 januari 2020 van 10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Leerlingen hoeven zich hier niet voor aan te melden: iedereen is van harte welkom!

4. Doe-middag voor leerlingen groep 8
Op woensdag 5 februari 2020 kunnen de leerlingen van groep 8 meedoen met een doe-middag. De middag begint om 13.00 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur. Leerlingen kunnen de keuze maken uit de volgende activiteiten: handvaardigheid, drama, biologie, techniek, zorg en welzijn of sport. Meer informatie over de doe-middag en een link om je aan te melden staan medio december weer op onze website www.rsgterapel.nl. Voor vragen over de doe-middag kunt je direct bellen Daniël Venema: 06-52792689  of mailen naar: d.venema@rsgterapel.nl.

5. Data voorlichtingen voor ouders/verzorgers

Voor ouders/verzorgers organiseren wij informatiebijeenkomsten op:

2019: donderdag 12 december, aanvang 19.00 uur.

2020: donderdag 23 januari, maandag 3 februari en donderdag 27 februari, aanvang 19.00 uur. Ouders/verzorgers kunnen zich  hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar info@rsgterapel.nl. De voorlichtingen vinden plaats op de RSG.

6. Introductie nieuwe leerlingen klas 1
De introductiedag voor aangemelde leerlingen is gepland op woensdag 17 juni 2020 van 14.00 uur tot 15.30 uur. De reservedag is woensdag 24 juni op hetzelfde tijdstip.

7. Informatieavond voor ouders van nieuwe leerlingenklas 1
De ouders van aangemelde leerlingen worden op de dezelfde dag (woensdag 17 juni 2020) ’s avonds uitgenodigd om kennis te maken met de school van 19.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over de RSG Ter Apel kan er contact opgenomen worden met Daniël Venema.

 Daniel Venema, teamleider klas 1 & 2
e-mail: d.venema@rsgterapel.nl 
Tel: 0599-581226
Mob: 0652792689

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techiek

Vmbo techiek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer