Activiteiten Groep 8

Het schooljaar 2023-2024 is weer begonnen. Voor leerlingen in groep 8 van de basisschool organiseren wij een aantal interessante activiteiten, zodat jullie alvast kunnen kennismaken met het voortgezet onderwijs. Hieronder kun je er alles over lezen.  

 1. RSG-lyceum 
  Leerlingen van groep 8 die meer willen en kunnen, bieden we op de RSG graag iets extra’s in de vorm van het RSG-lyceum dat start na de herfstvakantie en duurt tot de meivakantie. 

  De leerlingen komen in deze periode elke donderdag van 12.45 tot 14.15 uur naar het RSG-lyceum, waar uitdagend en modern les wordt gegeven. Het aangeboden programma krijgen de leerlingen niet in het eerste jaar. Het lesprogramma bevat vier vakken die raakvlakken hebben met de onderwijsdomeinen science en kunst. Dit wordt gecombineerd met de actualiteit en talen. Daarnaast leren de leerlingen alvast over het voortgezet onderwijs. Onze docenten houden de groep-8-leerkrachten op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens het RSG-lyceum. Zij worden ook uitgenodigd om een keer te komen kijken. Aanmelding voor het RSG-lyceum gaat via de leerkracht van groep 8. 

 2. RSG-project voor de echt technische vmbo-leerlingen uit groep 8 
  Leerlingen met erg veel passie voor techniek bieden wij dit project aan. Ben jij een  leerling die dolgraag met de handen werkt en zeer technisch is? Dan nodigen wij je  uit om je op te geven voor het speciale project dat door een groep enthousiaste docenten van de RSG ontwikkeld is. Het gehele project bestaat uit drie bijeenkomsten op de RSG. De middagen beginnen om 13.00 uur en eindigen om 15.00 uur, steeds op een donderdag. We hebben plek voor 18 leerlingen! 

  Schooljaar 2023-2024: 9 november, 23 november en 7 december. 
  Aanmelden kan tot 6 oktober via een link op de website of deze QR-code.  

 3. RSG-project zorg en welzijn: voor vmbo-leerlingen uit groep 8
  Sta jij graag voor anderen klaar en ben je creatief en sociaal? Dan is zorg en welzijn wellicht iets voor jou en nodigen wij je uit om je op te geven voor het project van zorg en welzijn. Het gehele project bestaat uit drie middagbijeenkomsten op de RSG van 13.00 uur tot 15.00 uur.  

  De data zijn vrijdag 3 november, woensdag 15 november en 4 december
  Aanmelden kan tot 6 oktober via een link op de website of deze QR-code. 
 1. RSG-clinic voor alle leerlingen groep 8 
  Op woensdag 29 of donderdag 30 november a.s.kunnen de leerlingen van groep 8 net als voorgaande schooljaren een dag meedraaien op onze school. Op deze manier hopen wij dat de leerlingen een goede indruk krijgen van een RSG-schooldag. Voor een goede organisatie van deze dagen is het noodzakelijk dat vóór 18 november bij ons bekend is hoeveel leerlingen zullen deelnemen. Je leerkracht van groep 8 geeft jullie op. Opgave gaat via info@rsgterapel.nl

 2. Open Dag RSG Ter Apel 
  Jullie zijn samen met je ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom op onze Open Dag om te zien wat er allemaal te doen is op de RSG. In een rondgang door de school kun je alvast kijken hoe een en ander is geregeld.
  De Open Dag is op zaterdag 27 januari 2024 van 10.00 tot 15.00 uur.  

 3. Doe-middag voor leerlingen groep 8 
  Op donderdag 18 januari 2024 kunnen de leerlingen van groep 8 meedoen met een doe-middag. De middag begint om 13.00 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur.  Je kunt de keuze maken uit de volgende activiteiten: handvaardigheid, drama, biologie, techniek, zorg en welzijn of sport. Meer informatie over de doe-middag en een link om je aan te melden staan medio december weer op onze website www.rsgterapel.nl. Voor vragen over de doe-middag kun je direct bellen Daniël Venema: 06-52792689 of mailen naar: d.venema@rsgterapel.nl
 1. Data voorlichtingen voor ouders/verzorgers 
  Voor ouders/verzorgers organiseren wij ook informatiebijeenkomsten en wel op: 
   - 2023: maandag 13 november, donderdag 14 december, aanvang 19.00 uur.  
   - 2024: woensdag 17 januari, dinsdag 6 februari, aanvang 19.00 uur.  
  Ouders/verzorgers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@rsgterapel.nl.  
 1. Introductie nieuwe leerlingen klas 1 
  De introductiemiddag voor aangemelde leerlingen is op woensdag 19 juni 2024 van 14.00 tot 15.30 uur. De reservemiddag is woensdag 26 juni op hetzelfde tijdstip. 
   
 2. Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen klas 1 
  Ouders/verzorgers van aangemelde leerlingen zijn woensdagavond 19 juni 2024 van 19.00 tot 20.00 uur welkom om kennis te maken met onze school.  

 Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Daniël Venema of Wendy Kramer.  

Daniël Venema, teamleider klas 1 en 2 

Wendy Kramer, coördinator klas 1 en 2 RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer