RSG Ter Apel in actie voor Kika

Woensdag 1 november is het startsein gegeven voor een jaarlang acties voor Kika, stichting kinderen kankervrij. De school omarmt een initiatief van een de personeelsleden om een jaar lang actie te voeren voor een goed doel. Gisteren heeft de schoolleiding een aantal vertegenwoordigers van de stichting Kika welkom geheten. De leerlingen kregen in de pauzes onder meer te horen waar de stichting voor staat. Ook hebben ze aan de schoolleiding een grote QR code overhandigd die de school het hele jaar kan gebruiken om acties te laten sponsoren. Via de QR code komen kinderen en belangstellenden direct op de pagina van Kika waarop de RSG haar sponsoring terug kan vinden. Naast de QR code werd ook een Kika beer overhandigd aan Ben Zuidinga, initiatiefnemer van de actie. Voor leerlingen was het zo zichtbaar dat er op vele manieren actie gevoerd kan worden. Leerlingen kregen uitleg over mogelijke merchandise die ze konden verkopen, de landelijke acties van Kika, deelname aan een sportevenement met een groep leerlingen en collega's, een vinted kledingmarkt, en werden uitgedaagd om met vele andere acties te komen. Alles voor het goede doel en goede sfeer in de oranje paars gekleurde school. Aan het einde van het schooljaar zal er een moment komen waarop de totaalscore bekend gemaakt zal worden. Vanaf nu is het zaak dat het balletje gaat rollen. 

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer