RSG lyceum

Leerlingen van groep 8 die meer willen en kunnen, bieden we op de RSG graag iets extra’s.
Dit schooljaar bieden wij voor deze leerlingen van de herfstvakantie tot de meivakantie het RSG-lyceum aan, waar uitdagend en modern les wordt gegeven.

De leerlingen mogen vanaf de herfstvakantie elke donderdag van 12.45 tot 14.15 uur naar het RSG-lyceum. Het aangeboden programma krijgen de leerlingen niet in het eerste jaar.
Het lesprogramma bevat vier vakken die raakvlakken hebben met de onderwijsdomeinen science en geofuture. Dit wordt gecombineerd met de actualiteit en talen. Daarnaast leren de leerlingen alvast over het voortgezet onderwijs. De leerkrachten van groep 8 worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen tijdens het RSG-lyceum én uitgenodigd om een keer te komen kijken.

Kom jij in aanmerking en voor het RSG-lyceum en wil je graag meedoen? Neem dan contact op met je leerkracht van groep 8. Die kijkt (samen met jou) of het past in het rooster en of jij dat aankunt. De leerkracht zorgt ook voor de aanmelding.

Voor vragen over het project kun je mailen naar w.kramer@rsgterapel.nl.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer