Algemene informatie locatie anderstaligen RSG Ter Apel

Algemene informatie locatie anderstaligen RSG Ter Apel

Internationale Schakel klas (ISK)
Aan onze locatie “ ISK Ter Apel” verzorgen wij eerste opvangonderwijs aan leerlingen van allochtone herkomst  van 12 tot 18 jaar. De leerlingen volgen lessen in verschillende vakgebieden, waarbij Nederlands als tweede taal (NT2 ) als vak en als onderdeel van de overige vakken de hoofdmoot vormt..

ISK-leerlingen
De ISK-leerlingen zijn overwegend afkomstig van het AZC Ter Apel. Ook gaan hier leerlingen met een verblijfsvergunning uit de regio naar school. De continu wisselende samenstelling van lesgroepen vraagt bijzondere vaardigheden en vakkennis van met name het docententeam. De gemiddelde maandelijkse bezetting variëert tussen de  70 en 80 leerlingen. Op jaarbasis praten we over ca. 200 à 250 leerlingen die de school bezoeken of bezocht hebben.

Uitgangspunten ISK

  • wij bieden leerplichtige asielkinderen een veilige en plezierige leeromgeving
  • wij verzorgen zo goed mogelijk onderwijs op maat
  • wij bereiden anderstalige leerlingen voor op het volgen van regulier onderwijs
  • wij laten leerlingen uit verschillende cultuurgebieden samen leren en werken
  • het tonen van begrip en respect voor afkomst en hoedanigheid van elk individu staat voorop.

Contactgegevens
Tel. (0599) 580739
locatieleider Mevr. M.L. Dijks

postadres
RSG Ter Apel
locatie Anderstaligen (ISK)
postbus 47
9560 AA Ter Apel

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer