Algemene informatie

De RSG Ter Apel kent een locatie Anderstaligen. Zij verzorgt daar Eerste Opvang onderwijs aan leerlingen van allochtone herkomst in de leeftijd van 12 tot 18 jaar binnen de zogenaam-de ISK, wat staat voor Internationale SchakelKlas. De leerlingen volgen er lessen in verschillende vakgebieden, waarbij NT2 (Nederlands als tweede taal) de hoofdmoot vormt.

De leerlingen zijn afkomstig van de AZC’s van Ter Apel en Musselkanaal. Ook gaan er leerlingen met een verblijfs- vergunning en woonachtig in de regio naar onze school.

De school laat zich vooral kenmerken door onderstaande uitgangspunten:

  • Leerplichtige asielkinderen een veilige en plezierige leeromgeving geven;
  • Zo goed mogelijk onderwijs op maat verzorgen;
  • Leerlingen voorbereiden op het kunnen volgen van een reguliere vorm van onderwijs binnen het Nederlandse onderwijsbestel;
  • Leerlingen uit verschillende cultuurgebieden samen laten leren en samenwerken, waarbij het tonen van begrip en respect voor afkomst en hoedanigheid van een individu voorop staat.

In het schooljaar 2016 / 2017 bezochten ca. 270 leerlingen uit diverse delen van de wereld de school met een gemiddelde maandelijkse bezetting van zo’n 50 tot 60 leerlingen. De continu wisselende samenstelling van lesgroepen vraagt bijzondere vaardigheden en vakkennis van met name het docententeam.

Voor nieuwkomers en hun ouders/verzorgers is er een informatiebrochure beschikbaar (zie hieronder).

Hieronder vindt u ook een overzicht van de activiteiten op onze locatie en onze laatste nieuwsbrieven.

Bezoekadres: Westerstraat 4, 9561 SM Ter Apel

Postadres: Postbus 47, 9560 AA Ter Apel
Telefoon: 0599- 580739
Locatieleider: dhr. R.W.Krikke

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techiek

Vmbo techiek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer