Verlof en verzuim

Leerlingen die niet ziek zijn gemeld, worden geacht op school te zijn tijdens lesuren. Voor afwezigheid is in bepaalde gevallen verlof aan te vragen. Is uw zoon of dochter afwezig zonder verlof, dan is er sprake van verzuim. En dan kan de school of de leerplichtambtenaar sancties opleggen, zowel aan de school als aan de ouders of verzorgers.

Verlof voor medische zorg


Moet uw zoon of dochter voor medische zorg naar bijvoorbeeld de dokter, tandarts of orthodontist, dan verzoeken wij u deze afspraak zo mogelijk buiten lestijden te maken. Lukt dit niet, dan kunt u hiervoor verlof aanvragen. Dit kunt u doen door dit vooraf telefonisch of per ondertekende brief door te geven aan de receptie.Overige soorten verlof

Andere redenen voor geoorloofd verlof kunnen onder meer familieomstandigheden of het afleggen van een rijexamen zijn. In die gevallen dienen de ouders of verzorgers het verlof uiterlijk één schooldag van te voren schriftelijk of per e-mail aan te vragen via de teamleider.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer