Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een mentor en helpen we je bij het leren huiswerk maken.

Een goede start op RSG Ter Apel

Als je naar een nieuwe school gaat, kom je terecht in een nieuwe omgeving met allemaal nieuwe mensen. Dat is natuurlijk wel even wennen. Wij helpen je graag verder met een goede start op RSG Ter Apel.

Introductiedagen

Het nieuwe schooljaar begint in de eerste klas met een aantal introductiedagen. Zo krijg jij de gelegenheid om even rustig te wennen aan je nieuwe school, je nieuwe klasgenoten en de mentor. Daarnaast leer je ook hoe je het beste huiswerk maakt en leert voor toetsen.

Je eigen mentor

Je mentor is jouw eigen contactpersoon. Heb je vragen of wil je iets bespreken? Je kunt dan altijd aankloppen bij de mentor. Hij of zij helpt je graag verder om ervoor te zorgen dat jouw eerste schooljaar op RSG Ter Apel goed verloopt. Je mentor is ook het eerste aanspreekpunt voor je ouders of verzorgers.

Informatieavond

Wij vinden het belangrijk om goed bij te houden hoe het met jou gaat op school. Dat vinden wij belangrijk voor jezelf en voor je ouders of verzorgers. Daarom is er na ongeveer vijf weken in het eerste schooljaar een informatieavond voor ouders en verzorgers. Daar bespreken we hoe het gaat en of jij misschien nog wat extra hulp of begeleiding nodig hebt. Zo is iedereen goed op de hoogte over het gaat op de nieuwe school.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met teamleider van klas 1, de heer D. Venema.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer