CanSat gaat 1 km hoog de lucht in

Vorige week kwam het bericht dat ons CanSat team (Spacejam) geselecteerd is voor de finale.
Het CanSat team van RSG Ter Apel hoort nu bij de 10 beste teams. 


Vrijdag 22 maart is de grote dag. Van een militair terrein bij ’t Harde gaat de CanSat met een raket van DARE de lucht in.
Na 13 seconden wordt het blikje met parachute uit de raket gegooid.

Dan volgt de val en na anderhalve minuut is de CanSat weer op de grand. Tijdens de val worden metingen gedaan door de sensoren in het blikje. De metingen worden met een radiosignaal naar het grondstation gestuurd.

Op 19 april is de finale. Dan presenteren de 10 teams hun resultaten.
De winnaars gaan door naar de Europese finale.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer