Profielen en programma’s op havo en vwo

Profielen voor havo en vwo

In de eerste drie jaar volg je algemene vakken. In het derde leerjaar kies je voor het profiel waarin jij je wilt specialiseren. Elk profiel biedt een aantal verplichte en een aantal vrije keuzevakken. Je kunt kiezen uit de volgende profielen

  • natuur en techniek
  • natuur en gezondheid
  • economie en maatschappij
  • cultuur en maatschappij

Vanaf havo & vwo 1: Sterlessen & Excellentielessen

Wil jij van bepaalde vakken graag meer weten? Dat kan! In de eerste klas van havo en vwo bieden wij Sterlessen en Excellentielessen. Hiermee kun jij jouw kennis verbreden of verdiepen. Deze lessen kun je volgen naast de reguliere lessen. Vanaf de tweede klas kun je extra begeleiding op maat krijgen, per vak of algemeen. Zo kun je meer leren over vakken die je moeilijk vindt of excelleren in vakken waar je goed in bent.

Vanaf havo & vwo 2: LoopbaanOriëntatie & -Begeleiding

Vanaf de tweede klas krijg je LoopbaanOriëntatie en -Begeleiding (LOB) aan. Dit is ondersteuning bij het maken van de juiste en beste keuzes voor wat betreft je profiel, vakken en vervolgopleiding.

Vanaf havo & vwo 3: werkweek en profielexcursie

In de derde klas ga je op werkweek. Je hebt hierbij keuze uit bestemmingen in binnen- of buitenland. In de vijfde klas ga je op profielexcursie.

Contactpersonen

Decaan

mevrouw dr. G. de Jong - E-mail: g.dejong@rsgterapel.nl

Teamleider

mevrouw M. Hofstee - E-mail: m.hofstee@rsgterapel.nl 

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer