Vakken die je krijgt op vmbo Zorg & Welzijn

Verplichte vakken

De volgende vakken zijn verplicht voor alle leerlingen Zorg & Welzijn:

  • voorkomen van ongelukken
  • EHBO

Vrije keuzevakken

Je hebt vrije keuze uit de volgende drie vakken:

1. Beveiliging en veiligheid

Leer hoe je een omgeving veilig kunt maken. Zo voorkom je onveilige situaties. Daarnaast leer je ingrijpen als er toch eens een onveilige situatie ontstaat.

2. Schoonheidsbehandeling

Je leert eenvoudige schoonheidsbehandelingen om te kunnen werken in een kapsalon of schoonheidssalon. Denk hierbij aan hand-, haar- en gezichtsbehandelingen.

3. Sport & Beweging

Je organiseert eenvoudige activiteiten op het gebied van sport en beweging.

Nog meer keuze

Daarnaast kies je als leerling Zorg & Welzijn ook nog voor één van de twee volgende mogelijkheden:

1. Dagbesteding

Je ondersteunt bij sociale activiteiten op het gebied van welzijn voor kinderen en jongeren. Je assisteert bij dagelijkse activiteiten voor jonge mensen.

2. Facilitaire dienstverlening

Je verricht eenvoudige dienstverlenende activiteiten of assisteert bij verzorgende handelingen.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer