RSG Ter Apel scoort voor de volle 100%

Alle vier de finaleplaatsen van de Odds Fellows essaywedstrijd gingen dit jaar naar leerlingen van de RSG Ter Apel. Zonder dat zij de namen en de scholen wisten van de ingezonden essays koos de jury de vier beste essays voor de finale van de Europese Jongeren Prijs. En dit jaar zaten de vier finalisten bij elkaar in de klas – klas vwo 5 van de RSG Ter Apel. De Europese Jongerenprijs wordt elk jaar ter beschikking gesteld door de Zuidoost Groninger afdeling van de Odds Fellows. De deelnemende scholen komen uit de gehele provincie Groningen.

Inge van Klinken, Lars Niemeyer, Wiebke Meyer en Katie Reilman moesten dus op vrijdagavond 1 maart onderling uitmaken wie van hen de hoofdprijs zou winnen. Uiteindelijk gaf de presentatie van zijn betoog op die avond de doorslag: Lars Niemeyer uit Musselkanaal werd de gelukkige winnaar van de reis van twee weken naar IJsland en de VS in juli 2019. Samen met nog twee andere Nederlandse jongeren gaat hij deel uit maken van een delegatie van 40 jongeren uit 8 Europese landen. Doel van de reis is om jongeren kennis te laten maken met het gedachtegoed van grote internationale organisaties zoals de Verenigde Naties. Ook wordt IJsland bezocht om effecten van de klimaatverandering in ogenschouw te nemen.

Wij wensen Lars een plezierige en leerzame reis en zullen daar volgend schooljaar ongetwijfeld  meer over horen...

v.l.n.r.: Lars Niemeijer, Wiebke Meyer, Inge van Klinken, Katie Reilman en Femke Klompsma (winnares 2018 – ook RSG Ter Apel)

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techiek

Vmbo techiek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer