NIeuwbouw RSG

Goedendag,

Zoals jullie misschien wel weten wordt de RSG verbouwd/komt er een nieuwe school. Nu mag ik (Nadja de Blouw) als razende reporter daar over gaan schrijven. Vanaf nu ga ik jullie op de hoogte stellen van de verloop van de verbouwing. Ik hoop dat jullie hiermee meer duidelijkheid krijgen over wat er precies gebeurt op de werkplaats, want dat is best interessant.

Vorige week heb ik dhr. Alwin Boksebeld - de uitvoerder van dit project - een aantal vragen mogen stellen. Stiekem weet ik zelf namelijk ook niet veel van de verbouwing af en dat schrijft een beetje lastig. Allereerst heb ik hem gevraagd wat de functie “uitvoerder” nou precies inhoudt. Hierop kreeg ik een uitgebreid antwoord. Als uitvoerder is Alwin verantwoordelijk voor een goed verloop van de verbouwing. Dit houdt in dat hij ervoor moet zorgen dat alles op tijd klaar is, iedereen veilig werkt en dat de bouwplaats veilig is, maar ook dat de werknemers weten wat ze moeten doen en het materiaal dat nodig is regelen.

Mijn tweede vraag was “waar zijn jullie momenteel mee bezig?”. Hier was ik best benieuwd naar, want als ik zelf naar de bouwplaats keek, zag ik eigenlijk geen veranderingen ten opzichte van de situatie in de zomervakantie. Gelukkig veranderen er wel degelijk dingen. Vorige week waren ze namelijk bezig met de fundering en als je nu uit het raam kijkt in de gang van het “Praktijkgebouw” zie je een grote kraan. Deze week wordt namelijk de vloer erin gelegd. Als die er eenmaal in ligt zal al vrij gauw de hoogte in gewerkt worden.

Ook mocht ik nog even een kijkje nemen op de bouwplaats en daar zijn me nog een aantal toffe weetjes verteld. Wist je namelijk dat de blokken die voor de fundering worden gebruikt wel 400 kilo wegen en dat de machine die een aantal weken gelden op de bouwplaats was, eigenlijk groter was dan het formaat dat besteld was? Ik zelf wist dat namelijk niet.

Met deze weetjes wil ik afsluiten. Ik hoop dat jullie nu meer weten over de verbouwing en dat ik jullie terug zie bij een volgend stukje over de verbouwing.

Groetjes, Nadja de Blouw.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer