Jeugdfonds Sport & Cultuur

Vakleerkrachten bewegingsonderwijs intermediair voor Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De gemeente Westerwolde vindt het belangrijk dat alle kinderen actief kunnen deelnemen aan de samenleving. Helaas is het niet voor iedereen financieel mogelijk om lid te zijn van een sportvereniging of lessen op gebied van muziek, toneel of dans te volgen. Omdat de gemeente Westerwolde meedoen van kinderen wil stimuleren, subsidieert zij al enkele jaren het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit Jeugdfonds geeft sport-  en/of creatieve kansen aan kinderen tussen de 4 en de 18 jaar wiens ouders/verzorgers het lidmaatschap van een sport-, muziek-, dans- of theatervereniging niet kunnen betalen.  Om  het doen van een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur zo laagdrempelig mogelijk te houden, heeft iedere basisschool in de gemeente Westerwolde een intermediair. Deze rol is binnen de school opgepakt door de vakleerkracht en of sportcoach.


KOMT U IN AANMERKING
Om in aanmerking te komen voor een bijdrage moeten ouders/verzorgers en kind(eren) voldoen aan een aantal criteria, deze zijn te vinden op www.jeugdfondssportencultuur.nl/groningen


VERGOEDING
Het maximale bedrag voor contributie (inclusief evt. kleding/attributen) is € 225,- per kind per jaar voor een sportaanvraag of € 450,- voor een cultuuraanvraag. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt op basis van de aanvraag de hoogte van het uit te keren bedrag en betaalt de contributie/lesgeld rechtstreeks aan de sportvereniging of aanbieder. Indien er ook een waardebon voor kleding/sportattributen noodzakelijk en aangevraagd is, ontvangen de ouders/verzorgers een waardebon die ingeleverd kan worden bij een winkel waar het Jeugdfonds mee samenwerkt.


WELKE ACTIVITEITEN?
Het fonds vergoedt alleen de contributie van sportverenigingen en/of sporten die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF. Ze vergoeden geen zwemlessen/diplomazwemmen, fitness en scouting. Een culturele activiteit moet actieve deelname zijn en vallen onder de categorie: muziek, beeldende kunst, nieuwe media, dans, theater of kindercircus.

HOE KAN IK EEN AANVRAAG INDIENEN?
Een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan uitsluitend worden ingediend door een intermediair. Denkt u dat u in aanmerking komt voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Neem dan contact op met intermediairs: Frank Schut (f.schut@rsgterapel.nl), Marlies Wever (m.wever@rsgterapel.nl) of Ben Zuidinga (b.zuidinga@rsgterapel.nl).



RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer