Ziekmelden

Ziekmelding
Als een leerling door ziekte niet naar school kan komen, dan meldt een ouder/ verzorger dit vóór 08.30 uur telefonisch aan de school. De receptie is vanaf 07.45 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0599-581226. Ziekmelding via e-mail is niet toegestaan.
Dagelijks vindt controle plaats van absenties. Is uw zoon of dochter zonder opgave van reden niet op school, dan bellen wij naar huis.
Is uw zoon of dochter na het weekend nog steeds ziek, dan dient u de school opnieuw na het weekend vóór 08.30 uur te bellen. Leerlingen die tijdens een schooldag ziek naar huis gaan, melden zich af bij de receptie. Er wordt dan altijd contact opgenomen met de ouders/ verzorgers voordat wij een leerling naar huis laten gaan.

Ziekmelding via Magister
Er is een functionaliteit ontwikkeld waarmee ouders zelf hun kinderen ziek kunnen melden. Naast de tijd die de school bespaart aan het handmatig verwerken van alle meldingen, hoeven de ouders dus niet meer in een telefonische wachtrij te staan.  Via hun eigen inlogaccount van Magister Web of Magister app kunnen ouders hun kinderen ziek melden. Om te voorkomen dat uw zoon/dochter zichzelf ziek meldt is het belangrijk dat u uw account gegevens geheim houdt. De melding wordt direct in Magister verwerkt. De ouders kunnen daarbij aangeven of de melding vandaag of morgen betreft. Eventueel kunnen ze een opmerking bij de melding plaatsen. Vanzelfsprekend moet de melding voor het eerste uur geplaatst worden. Deze optie van melden via Magister geldt overigens alleen maar voor het ziekmelden. Voor allerlei andere zaken, als naar de dokter of iets dergelijks, moet nog gewoon op dezelfde manier als voorheen naar school gebeld worden. 

via Magister web.

Via Magister app.

Naar de dokter, tandarts etc.
Moet uw zoon of dochter naar de dokter, tandarts, orthodontist etc. en kan deze afspraak niet buiten de lessen gemaakt worden, dan dient u dit van tevoren telefonisch of middels een ondergetekende brief door te geven aan de receptie.

Andere soorten van schoolverzuim
Bij verzoeken om verlof vanwege bijvoorbeeld familieomstandigheden, rijexamen, bruiloft etc. dient u het verlof uiterlijk één schooldag van te voren schriftelijk of per e-mail aan te vragen via de teamleider.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techiek

Vmbo techiek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer