Profielwerkweek V5

Daar gingen we dan. De profielwerkweek waar we al het hele schooljaar naar uitkeken was begonnen. Op 11 maart, vroeg in de ochtend, stapten we met heel V5 de bus in. We wisten dat het programma vol zou worden, en niets was minder waar deze week.
Onze reis begon met de eerste stop: Enschede. Deze dag stond voor de leerlingen met een natuurprofiel in teken van een groot practicum op de Universiteit van Twente, en de leerlingen met een maatschappijprofiel kregen deze dag een rondleiding door cultuurpark Roombeek, waar ze een aantal musea bezochten.

Na deze educatieve dag was het tijd om weer verder te reizen. We reisden weer met de bus en kwamen 's avonds aan op onze tweede locatie: de jeugdherberg in Hamburg. In deze grote stad hebben we met zijn allen haast onze voeten eraf gelopen. We volgden eerst een rondleiding door klasgenoten, hadden vervolgens een vrije middag om de stad te kunnen verkennen, en liepen 's avonds nóg een tour door de Street Art van Hamburg. Op dinsdagavond kwam er een einde aan deze bewogen, drukke, maar vooral ook geslaagde dag!

Op woensdagochtend verlieten we met onze ingepakte koffers het hotel van Hamburg. Het was tijd om naar de laatste locatie van deze rondreis te gaan: het Harz gebergte, met als tussenstop het station van Uelzen, waar we een interessante presentatie en opdracht van klasgenoten kregen.
Toen we na een tocht met veel bochten en hellingen aankwamen in het gebergte, hebben we een rondleiding door de druipsteengrotten gevolgd in Bad Grund, en kwamen we tegen het eind van de middag aan in de jeugdherberg in het plaatsje Schierke, waar we 's avonds met z'n allen een gezellige tijd hadden met de pubquiz.

Op donderdagochtend knoopte ik mijn sjaal nog wat steviger vast en zorgde ik voor warme kleding. Het was (zoals verwacht) erg koud in de Harz, en vandaag stond het klimmen op de berg de Brocken op het programma. Ondanks de sneeuwstorm op deze berg die steeds heviger werd, haalden we tot over de duizend meter. Helaas gingen we niet door tot de top vanwege onze veiligheid, maar was dit toch een geslaagde ervaring vanwege de gezelligheid, de komische presentaties door leerlingen (in de sneeuwstorm!) en vooral de inzet van iedereen die mee liep.
Na weer warm te zijn geworden in de jeugdherberg sloten we deze avond af met een spelletjesavond.


Ik kan in ieder geval zeggen dat het ontzettend leuk was deze week. Niet alleen door gezelligheid van klasgenoten, de lange maar gezellige avonden (en soms doorgehaalde nachten) in het hotel en de leuke activiteiten, maar ook door onze begeleiders meneer Pol, meneer Boelens en mevrouw van der Heide, die naast docenten ook nog eens gezellige mensen bleken te zijn, en natuurlijk door onze gezellige buschauffeur, die er niet alleen voor zorgde dat we iedere keer weer veilig aankwamen, maar ook gemotiveerd met onze activiteiten mee deed.
Vrijdag was het dan tijd om naar huis te gaan met nog een kleine activiteit: het bezoeken en leren over de Externsteine. Terwijl we de rest van de dag doodmoe in de bus zaten te slapen kon ik maar één ding denken: dit was een reis die nog lang in onze herinneringen zou blijven.

Anneloes Meendering ( foto's)

Daniela Ananias (verslag)RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techiek

Vmbo techiek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer