Bedrijfsbezoek Ofichem

3 december j.l. hebben een 8-tal geïnteresseerde leerlingen uit havo 4 en havo 5 met de docenten scheikunde en biologie van de RSG ter Apel een bedrijfsbezoek gebracht aan Ofichem. Ofichem is een farmaceutisch bedrijf dat gevestigd is op fietsafstand van de RSG. Na een korte informatieronde over het hoe, wat en waarom van dit internationale bedrijf volgde een rondleiding door de loodsen en langs de productie-units. Hier maakt Ofichem de actieve bestanddelen voor een groot aantal medicijnen. Het hoogtepunt van het bezoek was een uur aan de slag in het professionele laboratorium onder leiding van Laura Boxem, Bart Huizingh (oud-leerlingen van de RSG) en de andere laboranten.

Voor de leerlingen een waardevolle blik op hun mogelijke werkveld van later. Ook langs deze weg willen we Ofichem bedanken voor het feit dat ze hun lab een uur vrijmaakten voor ons bezoek!

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techiek

Vmbo techiek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer