De RSG Ter Apel als Olympiadeschool

Olympiades zijn wedstrijden die leerlingen de kans bieden om hun talenten (verder) te ontwikkelen. Leerlingen kunnen hun kennis en vaardigheden in een bepaald vak testen. De een beschouwt het als examentraining, voor de ander is het een kans om iets buiten de reguliere lesstof te kunnen doen en zich te meten met de besten van het land, of zelfs te kunnen strijden voor een plek in de internationale olympiades. Een van de doelstellingen van het RSG Ter Apel is: ‘Leerlingen laten excelleren op maat.’ We streven naar een optimale ontwikkeling van de leerling in overeenstemming met de capaciteiten van die leerling. Deelname aan een (of meerdere) van de olympiades biedt de mogelijkheid om te excelleren in een leergebied of richting die bij hem past. De RSG Ter Apel biedt leerlingen al enkele jaren de kans mee te doen aan olympiades voor aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde (bovenbouw havo/vwo) en aan de Kangoeroewedstrijd en de Junior Science Olympiad (onderbouw havo/vwo).

In de afgelopen jaren hebben leerlingen van onze school zich al meerdere malen geplaatst voor landelijke finales. Voorlopige hoogtepunten zijn de eerste plaats die Tysger Boelens als vwo 5-leerling in september 2013 behaalde  in de landelijke finale van de nationale wiskunde olympiade en zijn deelname aan de Internationale Wiskunde Olympiade 2014 in Kaapstad (Zuid-Afrika).

Inmiddels is er een Olympiadekeurmerk ontwikkeld. Dit keurmerk geeft scholen de status van Olympiadeschool.

De RSG Ter Apel als Olympiadeschool zorgt ervoor dat de verschillende olympiades een structurele plaats binnen het curriculum krijgen. Olympiades zijn bij ons op school een vast onderdeel van het leerproces. Vakken kunnen kiezen voor de olympiade voor toptalent, waarbij elke leerling zich in principe mag aanmelden voor de olympiade. Andere vakken gaan voor klassikaal meedoen. Meedoen aan olympiades zal vooral gebeuren door leerlingen uit de bovenbouw; zij kunnen hiermee excelleren. Bij twee vakken – wiskunde en natuurkunde - worden leerlingen in de onderbouw al gestimuleerd om mee te doen met de olympiades. Meedoen is dan belangrijker dan winnen.

RSG Ter Apel

Oude Weg 41
9561 LB Ter Apel
Tel. : 0599-581226
Email : info@rsgterapel.nl
IBAN : NL51 ABNA 0486 9671 90

© RSG Ter Apel 2017 - Alle rechten voorbehouden.

Disclaimer - Sitemap - Colofon - Contact